Menu

In 2020 vieren wij een ‘Ode aan Lucas Gassel’. Dan herdenkt Helmond het 450ste sterfjaar van Lucas Gassel, dé landschapsschilder avant la lettre. Een uniek moment om Lucas Gassel te laten herleven in de stad waar hij getogen is en zijn eerste stappen zette, ook als schilder.

Tijdens een ‘Ode aan Lucas Gassel’ verbinden we Lucas Gassel nadrukkelijk aan Helmond en laten we ons inspireren door hem. We laten ons verbazen door de rijke erfenis van de meester die de landschapsschilderkunst in een nieuw perspectief en daglicht plaatste. In 2020 planten we de kiem voor een nieuw, duurzaam cultureel landschap en eren we zijn rijke nalatenschap.

Programma met allure
Met een breed publieksprogramma bieden we een podium aan de schoonheid van het landschap geschilderd met Lucas Gassel als inspirator. De tentoonstelling georganiseerd door Museum Helmond vormt het anker van een uitgebreid programma. Naast de grote programma onderdelen als de herinrichting van de kasteeltuin, de aantrekkelijke lichtshow en de realisatie van een paviljoen onder de traverse hebben we Helmondse organisaties en instellingen gevraagd mee te bouwen aan Lucas Gassel in Helmond. Deze projectplannen uit de stad worden in juli gepresenteerd aan diverse regionale serviceclubs om samen het programma te realiseren.

Project plan Ode aan Lucas Gassel
Bekijk het Projectplan voor het volledige programma.