Concert Landschap van Muziek

 

Beleef Lucas Gassel in beeld en muziek!

Onder leiding van Samuel Aguirre en m.m.v. Jitske Wildemans (cello)

Symfonieorkest Helmond-Venray geeft op 16 oktober 2022 in Theater Speelhuis een concert in samenwerking met het Genootschap Lucas Gassel uit Helmond. Het staat onder leiding van dirigent Samuel Aguirre. De muziek is geïnspireerd op landschappen en taferelen van schilderijen van Lucas Gassel en tijdgenoten, die groot geprojecteerd worden.

Lucas Gassel is de 16e eeuwse Helmondse schilder die wordt gezien als een belangrijke schilder in de ontwikkeling van de landschapsschilderkunst tussen Joachim Patinir en Pieter Bruegel. Dit concert, ter ere van Lucasdag 2022, is een ode aan Lucas Gassel en tijdgenoten.
Het orkest speelt in grote bezetting. Op het programma staan onder meer Finlandia van Jean Sibelius, Dans van de zalige geesten van Christoph Gluck en Kol Nidrei van Max Bruch voor cello en orkest.
In Kol Nidrei vertolkt de getalenteerde Jitske Wildemans de cello solo. Jitske (17) heeft les bij Monique Bartels in Amsterdam. Ze viel bij verschillende concoursen al in de prijzen, zoals het Archipel concours, het Prinses Christina Concours en het Britten concours. 

===============================================================

Zondag 16 oktober 2022 Theater Speelhuis Helmond

Aanvang: 15.00 uur

Locatie: Speelhuisplein 2, 5707 DZ Helmond

Entree: € 15,00; kaarten via Theater Speelhuis

Informatie: www.sohv.nl en www.lucasgassel.nl 

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Helmond, Museum Helmond, Genootschap Lucas Gassel