Helmondse horeca klaar voor zomer van Lucas Gassel

Met de versoepeling van de coronamaatregelen, krijgt de herdenking van de zestiende-eeuwse landschapsschilder Lucas Gassel in Helmond een nieuwe impuls. Om ook de horecagelegenheden een boost te geven na moeilijke tijden, lijstte Stichting Lucas Gassel de mooiste terrassen van de stad in. Treed deze zomer in de voetsporen van Lucas Gassel en laat al je zintuigen prikkelen!

Met een breed palet aan activiteiten in de buitenlucht, biedt Helmond een cultureel corona-proof dagje uit in eigen land.  Programmamanager Lian Duif: ‘We bieden bezoekers een unieke totaalbeleving aan. Niet alleen kunnen zij kennis maken met de werken van Lucas Gassel tijdens de tentoonstelling in Museum Helmond, het hoorspel neemt hen mee door zijn stad. Tijdens de audiotour leidt de stem van de schilder je langs plekken die van belang zijn geweest tijdens zijn leven in Helmond. Daarnaast zijn langs de route in etalages, historische panden, gevels en in de buitenlucht verschillende exposities te zien.’

Vlieg mee over het Helmond van Lucas Gassel!

Helmond: stad om in te lijsten!

Voor, tijdens of na de wandeling kunnen bezoekers genieten van het zomerse weer op een terras in de stad. Om de getroffen sector te steunen, lijstte Stichting Lucas Gassel enkele terrassen op de Markt en alle terrassen op de Steenweg in. Nu de Steenweg is afgesloten voor autoverkeer, krijgen de ‘ingelijste’ terrassen hier volop de ruimte. De deelnemende restaurants en cafés presenteren hun menu’s in Lucas Gassel stijl op schildersezels. Op de borden proef je het landschap van de meester-schilder en laat je al je zintuigen prikkelen met mooie gerechten uit stad en streek. Een bijzonder initiatief is een culinaire Lucas Gassel wandeling in samenwerking met drie Helmondse toprestaurants, waaronder sterrenrestaurant ‘De Rozario’.

Wandel samen met Heemkundekring Helmont

Wie liever samen in de voetsporen van Lucas Gassel treedt, kan de belevingsroute lopen met een gids van Heemkundekring Helmont. Op 14, 16, 21 of 23 juli starten de wandelingen om 10:30 uur bij de bibliotheek op de Watermolenwal. Onderweg vertelt de gids het levensverhaal van Lucas en zijn familie. Aanmelden voor deze gratis wandeling kan via pijnenburg.ton@gmail.com.